Logo del proyecto
logo-amics.png www.tirig.es www.gva.es www.mecd.gob.es vull.4darterupestre.com www.mecd.gob.es/cultura-mecd/areas-cultura/patrimonio/mc/patrimoniomundial/bienes-declarados/por-ano-de-inscripcion/arterupestre.html

El projecte 4D VULL s'ha desenvolupat entre 2015 i 2016 en diverses localitats del Parc Cultural Valltorta-Gassulla i comarques limítrofes fins a la serra de la Pietat (Ulldecona). Tots ells estan inclosos en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO des de 1998. El projecte ha estat impulsat des de l'Excm. Ajuntament de Tírig, amb la col·laboració d'Amics Valltorta, i dels ajuntaments de Coves de Vinromá, Ares del Maestrat, Albocàsser, Benassal i Ulldecona.
Els seus objectius són diagnosticar l'estat de conservació, monitorizar les alteracions identificades i proposar mesures de conservació preventiva. Els resultats obtinguts es basen en tecnologies i metodologies d'avantguarda, com a fotogrametria d'objecte proper, comparacions volumètriques, fotografia gigapíxel, fotografia multiespectral, tractament d'imatge mitjançant descorrelación d'espais de color, anàlisi geològica, termografia, etc.
També és un objectiu del projecte la divulgació de l'art rupestre llevantí (i esquemàtic) d'aquestes comarques. En aquesta web es pot accedir a alguns dels productes digitals elaborats, optimitzats respecte a la seva grandària original per a facilitar la seva visualització a través de qualsevol navegador.

Filtro por localidad: Benassal

Racó de Nando II

Racó de Nando II

L'abric II del Racó de Nando conserva figures llevantines de petita grandària. Moltes són arquers en actitud dinàmica o formant part en escenes de caça.

Racó de Nando IV

Racó de Nando IV

L'abric IV del Racó de Nando (Benassal, Castelló), conserva dos interessants cérvols molt afectats per deterioracions naturals, i altres restes de pigment.

Racó de Nando VII

Racó de Nando VII

L'últim dels abrics del Racó de Nando (Benassal, Castelló) té les pintures millor conservades d'aquest conjunt, que s'enclava en un paratge de singular bellesa.

Social