Cingle de la Gassulla IV

Cingle de la Gassulla IV

(7000ac-4000ac)

Algunes de les millors mostres d'art llevantí del Parc Cultural de Valltorta-Gassulla es conserven en el conjunt del Cingle de la Gasulla, també conegut com Cingle de la Mola Remígia. D'aquest conjunt formen part deu abrics. En l'abric IV, el de major grandària del conjunt, les pintures es distribueixen en dues àrees principals, destacant la presència de dos grans bòvids, diversos tipus de arquers, entre ells varis dels denominats com arquers voladors, una figura humana en actitud de grimpar, i representacions del que s'ha interpretat com a aranyes, teranyines i insectes voladors

Planificar l'Visita

La visita guiada als abrics del Cingle de la Gassulla es realitza des del mas de la Montalbana. El recorregut d'1,8 km es realitza a peu salvant un desnivell de 200 m que travessa un bosc d'alzines i roures. La visita completa, incloent Cova Remígia, pot durar unes 2 hores.

Com arribar

Els abrics de la Gassulla es visiten des del mes de la Montalbana, situat en en el Km 46 de la carretera CV-15, molt proper a Ares del Maestrat. La visita és guiada, per la qual cosa és necessari concertar la visita prèviament en el Museu de la Valltorta (tel. 964 33 6

Visitable

Dificultat

Moderat

Documentación gráfica

Model 3D de l'abric IV del Cingle de la Gasulla, color real
Títol:  Model 3D de l'abric IV del Cingle de la Gasulla, color real
Tècnica:  Fotogrametria
Descripció:
Model 3D fotogramètric de la totalitat de l'abric IV del Cingle de la Gassulla.
3D model of Shelter IV of Cingle de la Gasulla, fals color
Títol:  3D model of Shelter IV of Cingle de la Gasulla, fals color
Tècnica:  Fotogrametria
Descripció:
Model 3D fotogramètric de la totalitat de l'abric IV del Cingle de la Gassulla, tractat mitjançant el programari DStretch per emfatitzar les pictografies.
Sector esquerre de l'Abric IV del Cingle de Gassulla, color real
Títol:  Sector esquerre de l'Abric IV del Cingle de Gassulla, color real
Tècnica:  Imatge panoràmica gigapíxel
Descripció:
En aquest sector de l'abric es conserva un gran toro molt naturalista, juntament amb multitud de figures humanes en actituds variades; un dels personatges és un grimpador ascendint per una paret o un arbre, però la majoria són arquers llançats a la carrera disposats en una diagonal que atorga dinamisme a les figures. ?s destacable també una figura humana incompleta conservada al centre del panell.
Sector dret de l'abric IV del Cingle de Gassulla, color real
Títol:  Sector dret de l'abric IV del Cingle de Gassulla, color real
Tècnica:  Imatge panoràmica gigapíxel
Descripció:
En aquest sector de l'abric es localitza un altre toro de gran grandària, al costat de diverses figures humanes i animals de diverses espècies. Destaca especialment un grup de petites figures situades en la part superior del fris que han estat interpretades com a insectes, incloent abelles, ruscs i fins i tot aranyes que podrien estar caçant-les.
Sector esquerre de l'Abric IV del Cingle de Gassulla, fals color
Títol:  Sector esquerre de l'Abric IV del Cingle de Gassulla, fals color
Tècnica:  Anàlisi d'imatge
Descripció:
Imatge gigapixel del sector esquerre de l'Abric IV del Cingle de Gassulla, tractada mitjançant el programari DStretch per emfatitzar la visibilitat de les pictografies
Sector dret de l'abric IV del Cingle de Gassulla, fals color
Títol:  Sector dret de l'abric IV del Cingle de Gassulla, fals color
Tècnica:  Anàlisi d'imatge
Descripció:
Fotografia gigapíxel del sector dret de l'Abric IV del Cingle de Gassulla tractada mitjançant el programari DStretch per emfatitzar la visibilitat de les pictografies.
Cova dels Cavalls ← Anterior  ∗  Següent → Cingle de la Gassulla IX y X
Social