Logo del proyecto
logo-amics.png www.tirig.es www.gva.es www.mecd.gob.es vull.4darterupestre.com www.mecd.gob.es/cultura-mecd/areas-cultura/patrimonio/mc/patrimoniomundial/bienes-declarados/por-ano-de-inscripcion/arterupestre.html

El projecte 4D VULL s'ha desenvolupat entre 2015 i 2016 en diverses localitats del Parc Cultural Valltorta-Gassulla i comarques limítrofes fins a la serra de la Pietat (Ulldecona). Tots ells estan inclosos en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO des de 1998. El projecte ha estat impulsat des de l'Excm. Ajuntament de Tírig, amb la col·laboració d'Amics Valltorta, i dels ajuntaments de Coves de Vinromá, Ares del Maestrat, Albocàsser, Benassal i Ulldecona.
Els seus objectius són diagnosticar l'estat de conservació, monitorizar les alteracions identificades i proposar mesures de conservació preventiva. Els resultats obtinguts es basen en tecnologies i metodologies d'avantguarda, com a fotogrametria d'objecte proper, comparacions volumètriques, fotografia gigapíxel, fotografia multiespectral, tractament d'imatge mitjançant descorrelación d'espais de color, anàlisi geològica, termografia, etc.
També és un objectiu del projecte la divulgació de l'art rupestre llevantí (i esquemàtic) d'aquestes comarques. En aquesta web es pot accedir a alguns dels productes digitals elaborats, optimitzats respecte a la seva grandària original per a facilitar la seva visualització a través de qualsevol navegador.

Filtro por localidad: Ares del Maestrat

Cingle de la Gassulla IV

Cingle de la Gassulla IV

Aquest allargat abric (Ares del Maestrat, Castelló) presenta interessants figures d'estil llevantí, com dos grans toros, insectes, escaladors, i diversos arquers.

Cingle de la Gassulla IX y X

Cingle de la Gassulla IX y X

Aquests dos petits abrics (Ares del Maestrat, Castelló) contenen figures llevantines notables, com una desfilada de arqueros que es dirigeixen a una batalla, i un genet probablement de l'Edat del Ferro.

Les Dogues

Les Dogues

Aquest petit abric (Ares del Maestrat, Castelló) és conegut per conservar una escena d'enfrontament entre dos grups de arqueros de dimensions minúscules.

Social